spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTeatrul "Vasilache", pe scena unui festival organizat la Brăila

Teatrul „Vasilache”, pe scena unui festival organizat la Brăila

Actorii teatrului „Vasilache”, vor participa la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii-Cărăbuș. Aceasta se va desfășura în perioada 11-15 august, la Brăila. În cadrul festivalului va fi prezentată piesa „Rămășagul lui Păcală”, un spectacol de Florin Iftode şi Marius Rusu, adaptare după Ion Creangă, Ioan Slavici şi poveşti populare româneşti.

„Suntem invitați de fiecare dată la Festivaluri pentru că am produs o impresie artistică bună, drept pentru care anul acesta am fost rugați să dublăm reprezentația. Astfel, vom prezenta de două ori spectacolul <Rămășagul lui Păcală>. În ultimii șase ani am fost invitați de fiecare dată. Florin Iftode și Marius Rusu sunt cei care au realizat spectacolul, l-au scris, regizat, dar vor și juca în spectacol”, a declarat Marius Rogojinschi, directorul Teatrului Vasilache din Botoșani.

Regia artistică le aparține lui Florin Iftode și Marius Rusu, iar scenografia lui Mihai Pastramagiu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Pavel Petrași, Marius Rusu, Florin Iftode, Alin Gheorghiu Florin, Andreea-Elena Popovici și Cosmin Tanasă.

Recent, actorii teatrului Vasilache au participat la Festivalul Internațional de Monodrame ,,AlbaMono – 17″, care s-a desfășurat în perioada 2-6 iunie, în Albania. La acest festival a fost prezentat spectacolul „Să nu ne răzbunaţi”, realizat de Studioul de Teatru pentru Tineret, din cadrul Teatrului „Vasilache”.

De asemenea, în urmă cu aproximativ trei ani, piesa <Să nu ne răzbunați> a mai fost prezentată la Bacău, la Gala Star, unde a obținut premiul <Dinu Apetrei>, dar a fost prezentată și în cadrul festivalului de la Ulan Bator, Mongolia, în 2019, unde Silvia Răileanu și Mirela Nistor, au obținut premiul pentru regie”, declara recent Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, Botoșani.

Participarea la Festivalul organizat în Republica Mongolia a reprezentat o premieră în România în materie de participări la festivaluri internaţionale.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...