Teatrul „Vasilache”, pe scena unui festival organizat la Brăila

Actorii teatrului „Vasilache”, vor participa la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii-Cărăbuș. Aceasta se va desfășura în perioada 11-15 august, la Brăila. În cadrul festivalului va fi prezentată piesa „Rămășagul lui Păcală”, un spectacol de Florin Iftode şi Marius Rusu, adaptare după Ion Creangă, Ioan Slavici şi poveşti populare româneşti.

„Suntem invitați de fiecare dată la Festivaluri pentru că am produs o impresie artistică bună, drept pentru care anul acesta am fost rugați să dublăm reprezentația. Astfel, vom prezenta de două ori spectacolul <Rămășagul lui Păcală>. În ultimii șase ani am fost invitați de fiecare dată. Florin Iftode și Marius Rusu sunt cei care au realizat spectacolul, l-au scris, regizat, dar vor și juca în spectacol”, a declarat Marius Rogojinschi, directorul Teatrului Vasilache din Botoșani.

Regia artistică le aparține lui Florin Iftode și Marius Rusu, iar scenografia lui Mihai Pastramagiu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Pavel Petrași, Marius Rusu, Florin Iftode, Alin Gheorghiu Florin, Andreea-Elena Popovici și Cosmin Tanasă.

Recent, actorii teatrului Vasilache au participat la Festivalul Internațional de Monodrame ,,AlbaMono – 17″, care s-a desfășurat în perioada 2-6 iunie, în Albania. La acest festival a fost prezentat spectacolul „Să nu ne răzbunaţi”, realizat de Studioul de Teatru pentru Tineret, din cadrul Teatrului „Vasilache”.

De asemenea, în urmă cu aproximativ trei ani, piesa <Să nu ne răzbunați> a mai fost prezentată la Bacău, la Gala Star, unde a obținut premiul <Dinu Apetrei>, dar a fost prezentată și în cadrul festivalului de la Ulan Bator, Mongolia, în 2019, unde Silvia Răileanu și Mirela Nistor, au obținut premiul pentru regie”, declara recent Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, Botoșani.

Participarea la Festivalul organizat în Republica Mongolia a reprezentat o premieră în România în materie de participări la festivaluri internaţionale.

Deja ai votat!