Alertă alimentară! Gogoşi contaminate cu oxid de etilenă

După ce mai multe loturi de îngheţată şi un sortiment de chiftele au fost retrase de pe piaţă, ANSVSA a lansat o nouă alertă alimentară. De această dată instituţia a anunţat că a primit o notificare potrivit căreia un lot de gogoși, produse în Franța, sunt contaminate cu oxid de etilenă.

Sortimentul de gogoși pentru care s-a emis alimentară este vândut în marile lanțuri de magazine. Pentru moment, informarea pentru consumatori de rechemare a produsului nu a fost publicată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, potrivit unui post TV.
Reprezentanții ANSVSA au transmis că au primit alerta alimentară din Franța, iar măsurile indicate sunt aceleași ca și pentru celelalte produse în care s-a descoperit oxid de etilenă: evitarea consumului, distrugerea sau returnarea produsului, pentru cumpărători și retragerea de urgență din rafturi, pentru distribuitori.În ultima săptămână au fost emise alerte alimentare privind prezența oxidului de etilenă pentru numeroase sortimente de înghețată și pentru un sortiment de chiftele.

Oxidul de etilenă, substanță a cărei utilizare alimentară a fost interzisă în Uniunea Europeană, are o acțiune fungicid-dezinfectantă asupra produselor înghețate.

Deja ai votat!