Termen limită pentru depunerea cererilor de către crescătorii de bovine la APIA

Crescătorii de bovine mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a depune cererile de solicitare a ajutorului de stat, în contextul pandemiei. Astfel, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani anunță că aceștia pot depune cereri până marți, 10 august inclusiv.

Până pe 6 august, la APIA au fost depuse 4.420 de cereri pentru un număr total de 57.327 capete bovine și o cantitate de lapte de 3895.28 tone. Beneficiarii sunt crescătorii care dețin animale din speciile bovine (taurine și bubaline), respectiv, persoane fizice, persoane juridice, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care au în posesie permanentă animale înscrise în RNE, în calitate de proprietar de animale și/sau proprietar de exploatație.

Crescătorii de bovine pot depune cererea și documentele justificative la Centrele APIA județene/locale unde au fost depuse cererile unice de plată. De asemenea, acestea pot fi transmise prin fax, poștă sau în format electronic ca document scanat, prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului pe fiecare pagină a documentului transmis.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2021, iar plafonul total alocat este de 225.537.713,79 lei.

„Valoarea ajutorului de stat se calculează pentru fiecare beneficiar în funcție de
numărul de capete de bovine eligibile la care se poate adăuga și valoarea calculată în funcție de cantităţile de lapte, în tone, produse și valorificate, eligibile până la concurența plafonului de 225.000 euro la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență. Ajutorul de stat se cumulează, fără a depăși echivalentul în lei a 225.000 euro pentru același beneficiar, și cu alte forme de sprijin”, au transmis reprezentanții APIA.

Deja ai votat!