Tragedie în municipiul Botoșani. Un bărbat a murit într-un apartament cuprins de flăcări

Un botoșănean în vârstă de 63 de ani și-a pierdut viața, duminică la prânz (n.r. – 8 august a.c.), în urma unui incendiu care i-a cuprins apartamentul. Pompierii cred că tragedia a fost generată de o lumânare uitată aprinsă lângă materiale combustibile.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, bărbatul locuia într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nucului, din municipiul Botoșani, iar alerta s-a dat după ce vecinii s-au trezit cu locuințele invadate de un fum gros. La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile depozitate într-un dormitor, întregul apartament fiind plin de un fum dens. Pompierii l-au găsit pe proprietar, în vârstă de 63 ani, căzut lângă pat, inconștient, cu arsuri la mâini. Acesta a fost preluat de echipajele medicale care au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, medicii nu au mai putut sa facă nimic pentru el, fiind declarat decesul”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de urgență Botoșani.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

 

Deja ai votat!