Acțiuni în serie ale polițiștilor rutieri. Șoferi trași pe dreapta și sancționați

Duminică, pe 8 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au organizat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care nu respectă regulile de circulație. Postate străzile și drumurile pe care au avut loc cele mai multe accidente, echipajele de poliție au controlat 56 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 9.000 de lei. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitei de viteză. Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Controalele organizate la Darabani au venit după numai o zi de la o altă acțiune a polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Botoșani. Sâmbătă, aceștia au ieșit pe străzi pentru preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat peste 120 de persoane și au controlat 96 de autovehicule.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei. Dintre acestea, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost reținute șapte permise de conducere”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!