Festivalul de muzică folk pentru Copii şi Tineret, marcat la Ipotești

În acest weekend va debuta cea de-a XII-a ediție a Festivalului Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret, organizat de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret, Botoşani. Intitulat „Seri melancolice eminesciene”, evenimentul se va desfășura sâmbătă, 14 august.

Începând cu ora 18:00 se va desfășura concursul de muzică folk, secțiunea Individual, iar de la ora 22.00 Victor Socaciu, un renumit folkist din România, va susține un recital de muzică folk.

Botoșănenii care doresc să fie prezenți la eveniment vor dispune de mijloace de transport gratuit, pe ruta Botoșani-Ipotești-Botoșani, din partea organizatorilor festivalului. Astfel, plecarea se va face sâmbătă, la orele 14:30 și 16:00, de la sediul BIG din Piața Mare, iar la ora 23:00 va avea loc întoarcerea de la Ipotești.

„Având drept scop sporirea numărului de activităţi destinate promovării operei eminesciene, inclusiv prin acțiuni bazate pe interdisciplinaritate, Festivalul promovează creația lirică eminesciană  prin folosirea  versurilor eminesciene drept text pentru melodiile prezentate în concurs şi spectacol. În subsidiar, Festivalul urmărește  promovarea tinerilor/elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk; atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical; promovarea  imaginii Memorialului Ipoteşti”, a declarat Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipotești.

Deja ai votat!