Microbuze carbonizate din cauza unor scântei

Incendiul izbucnit astăzi la prânz în incinta garajului societății Microbuzul SA ar fi fost generat chiar de un angajat. Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, focul ar fi izbucnit după ce s-ar fi lucrat la dezafectarea unui microbuz, cu un dispozitiv de tăiere. „Cel mai probabil, incendiul a fost generat de folosirea unui dispozitiv de sudură/taiere, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Altfel spus, muncitorii ar fi trebuit să protejeze zona de lucru cu panouri de protecție, astfel încât scânteile generate în timpul dezafectării caroseriei să nu ajungă la celelalte microbuze parcate în apropiere. Din cauza acelor scântei, una dintre mașini ar fi luat foc, iar flăcările s-au extins imediat la alte patru microbuze aflate în imediata apropiere.

În total, în parcarea firmei de transport erau 28 de microbuze, care urmau să fie dezafectate. Cinci au ars în totalitate, trei au fost afectate parțial, iar 20 au fost salvate. Datorită intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate clădirea de birouri și magaziile unde erau depozitate cantități mari de cauciucuri, materiale plastice și lemnoase. Trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Botoșani au intervenit și au stins focul destul de repede.

Incendiul nu s-a soldat cu victime și nici cu pagube majore, însă o femeie a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Deja ai votat!