Scandal între aleși cu șicane și mașini blocate

Între doi aleşi din comuna Leorda, aflaţi în conflict de mai mult timp, a izbucnit un nou scandal, iar de această dată a fost implicat şi şoferul  şcolii din localitate. De această dată discordia a pornit luni dimineaţă, atunci când primarul Ștefan Dulgheru i-a blocat maşina şoferului parcată în curtea  instituţiei de învăţământ.

Edilul susţine că prin gestul său ar fi vrut să-i dea o lecţie bărbatului acuzându-l că fură materiale din magazia şcolii.

„Nu are voie să tragă mașina fix lângă magazie. Este vară, nu se face foc, iar lemnele dispar. Dispar și vopsele, motorină. Doar el are acces acolo. Nu mai știu cum să procedez. Cetățenii vin la mine să-mi spună. Trebuia să găsesc o soluție”, a declarat primarul.

„Este datoria primarului să asigure buna desfășurare a lucrurilor”

Întrebat de ce nu a sesizat poliția și conducerea școlii dacă la mijloc ar fi vorba de un furt, edilul a răspuns că în comună nu este decât un polițist, iar directoarea unităţii de învăţământ ar fi mai tot timpul plecată. „Directoarea e tot timpul plecată pe undeva, în comună este doar un polițist, este datoria primarului să asigure buna desfășurare a lucrurilor”, a spus Ștefan Dulgheru.

În privinţa afirmaţiilor primarului nu există, însă, dovezi, fapt recunoscut de edil, deoarece camerele de supraveghere montate în urmă cu câțiva ani la magazie sunt stricate.

Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere, şoferul a spus iniţial că va lămuri situaţia, însă ulterior nu a mai răspuns apelurilor.

„ Așa e primarul de aici, nu respectă nicio regulă”

În scandalul dintre cei doi a intervenit și Viorel Grădinaru, consilier local. Acesta spune că primarul ar intenționa să-l concedieze pe șofer, dorind să angajeze pe altcineva. „Așa am auzit, că se lăuda prin comună că ar vrea să aducă pe altcineva în loc. L-a amenințat pe șofer că o să țină o săptămână mașina acolo ca să nu poată pleca. Așa e primarul de aici, nu respectă nici o regulă, face doar ce vrea”, a declarat alesul.

Primarul neagă, însă aceste acuzaţii. „Dacă aș fi vrut să-l dau afară aș fi putut demult la câte prostii a făcut, dar eu încerc să găsesc o soluție pentru ca lucrurile să se desfășoare așa cum trebuie în comuna noastră”, a spus acesta.

Neînţelegerile dintre primar şi consilierul local au însă rădăcini mai vechi, cei doi fiind şi adversari în cadrul celor mai recente alegeri locale, când Grădinaru a candidat pentru fotoliul de primar din partea PSD, iar Dulgheru, care se află la al treilea mandat din partea PNL.

Deja ai votat!