Fetiţă în stare gravă după ce a căzut din tractor

O copilă de nici doi ani a fost internată în stare gravă în spital după un accident mai puţin obişnuit.

Fetiţa, din satul Bogdăneşti, comuna Santa Mare, se afla pe treptele unui tractor, condus de tatăl ei. La un moment dat, micuţa s-a dezechilibrat şi a căzut în gol, lovindu-se cu faţa de pământ. Fata a rămas, pentru câteva momente, inconştientă, sub privirile înmărmurite ale adulţilor din preajmă.

Oamenii au sunat imediat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. O ambulanţă cu asistent de la Truşeşti, dar şi una cu medic de la Botoşani, au fost trimise către locul solicitării. Părinţii au luat-o pe fetiţă în braţe şi s-au urcat cu ea într-o maşină, plecând în întâmpinarea ambulanţei. Copila a fost preluată în stare de conştienţă, aceasta revenindu-şi pe drum, însă cu mai multe traumatisme grave.

„Pacienta, în vârstă de 1 an şi 11 luni, era policontuzionată prin cădere de pe tractor. Prezenta un traumatism cranian, facial, contuzie toraco-abdominală”, a precizat medicul Cristian Simionescu, coordonator în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Copila a ajuns la Secţia de Pediatrie, unde a fost supusă mai multor examene radiologice şi imagistice, după care medicii au decis internarea ei pe secţia de reanimare a spitalului. Micuţa a fost diagnosticată cu politraumatism cranio-abdominal, contuzie abdominală, observaţie contuzie hepatică, fractură latero-facială stângă, cu minimă deplasare, contuzie regiune oculară stângă şi hematom ochi stâng.

Deja ai votat!