Municipalitatea ar putea renunţa la proiectul vizând reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul (video)

Municipalitatea botoşăneană ar putea renunţa la proiectul cu finanţare europeană vizând reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul. Şi asta din cauză că, pe fondul creşterii preţurilor la materialele de construcţie, valoarea acestui proiect a crescut foarte mult. Practic, municipalitatea ar trebui să mai facă rost de 60.000.0000 de lei, pe lângă finanţarea europeană obţinută pentru derularea acestei investiţii.

O decizie în privinţa proiectului urmează a fi luată până la finele acestei luni. La această dată, comisia constituită la nivelul primăriei evaluează ofertele primite de la cele două asocieri de firme, care s-au arătat interesate de cele două contracte, respectiv reabilitarea traseului 101 şi traseului 102.

Există riscul să primim o ofertă financiară mult prea mare și să luăm decizia să renunțăm la acest contract de finanțare. Valoarea cofinanțării este fabuloasă, discutăm de 60 de milioane de lei, la o finanțare europeană de 180 de milioane de lei, iar dorința botoșănenilor este de a avea un transport public în comun cu alte mijloace, în afara celor pe care le-am avut până acum și pentru care am primit finanțare europeană, adică transport public cu tramvaiul”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

La această dată, foarte mulţi botoşăneni sunt de părere că municipalitatea ar trebui să renunţe la transportul cu tramvaiul, în favoarea autobuzelor şi chiar celor electrice. Cei care nu se declară de acord cu acest proiect susţin că demararea lucrărilor ar genera un haos şi mai mare pe străzi, în condiţiile în care şi la această dată se circulă bară la bară pe străzile principale ale municipiului.

 

 

Deja ai votat!