Pagube de aproape un milion și jumătate de euro după ultimele furtuni (video)

Vijeliile, ploile torențiale și grindina care s-au abătut asupra județului Botoșani, în perioada 28 iulie – 5 august a.c., au provocat pagube de peste 7,4 milioane de lei (n.r. – echivalentul a aproape 1,5 milioane de euro). Informația a fost făcută publică astăzi de prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, fenomenele meteo au afectat 20 de unități administrativ teritoriale, dar și peste 4.000 de hectare de culturi agricole, care au fost distruse parțial în procente cuprinse între 10 și 50 la sută. Este vorba în principal de culturi de soia, porumb și grâu.

Fenomenele meteo înregistrate în perioada 28 iulie – 5 august a.c. au provocat pagube inclusiv municipiul Botoșani, dar și orașele Ștefănești, Darabani și Bucecea, fiind afectate locuințe, străzi, drumuri comunale și sătești, dar și podețe. Cele mai mari pagube, de 1,64 milioane de lei, au fost înregistrate în municipiul Botoșani, în timp ce în comuna Mihai Eminescu distrugerile au fost evaluate la 1,35 milioane de lei.

Instituția prefectului a inițiat un proiect de hotărâre de guvern în vederea alocării de fonduri pentru susținerea financiară a localităților afectate.

 

Deja ai votat!