Activități pentru elevi la Muzeul „Ștefan Luchian”

Mai mulți elevi de liceu s-au adunat marți, 17 august, la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești pentru a participa la o serie de activități culturale desfășurate în cadrul programului „Vacanța la muzeu”. Astfel, aceștia au vizionat filme, au pictat, au lecturat, dar au participat și la audiții muzicale. Proiectul este realizat în colaborare cu liceul „Ștefan D. Luchian”, din Ștefănești.

„Acesta este un proiect care se derulează la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești. Astăzi (n.r 17 august) s-au adunat elevi de liceu, proiectul fiind în colaborare cu liceul „Ștefan D. Luchian”. Aceste manifestări se pot organiza și adhoc. Copiii vin la muzeu și desfășoară diverse activități sub coordonarea personalului”, a declarat Maria-Laura Tocariu, șef Secția de Artă plastică – Etnografie, Muzeul Județean Botoșani.

Activitatea culturală va continua și duminică, 22 august, începând cu ora 10.00, la care vor participa elevi din clasele I-VIII, sub coordonarea muzeografului Camelia Munteanu.

Muzeul „pictorului florilor” a fost inaugurat în luna aprilie a acestui an, fiind singurul muzeu dedicat lui Ștefan Luchian.

 

Deja ai votat!