Anchetă penală în cazul tentativei de fraudă de la Bacalaureat

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani a deschis o anchetă penală în cazul profesoarei care a fotografiat, miercuri, subiectele de la Bacalaureat și le-a transmis spre rezolvare unui alt profesor. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPJ Botoșani, Delia Nenișcu, ancheta a fost declanșată în urma unei sesizări primite din partea Inspectoratului Școlar Județean, iar cercetările se derulează sub aspectul comiterii infracțiunii de „divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice”. „Cercetările vizează faptul că respectivul cadru didactic a transmis subiectele către o altă persoană, chiar în timpul examenului, înainte ca subiectele să fie făcute publice de către reprezentanții Ministerului Educației Naționale”, a precizat Delia Nenișcu.

În cursul zilei de miercuri, 18 august a.c., în timpul celei de a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat din acest an, o profesoară din Botoșani ar fi fotografiat, cu telefonul, subiectele la biologie și le-a trimis spre rezolvare unui alt cadru didactic, însă nu a transmis răspunsurile mai departe, cazul fiind considerat tentativă de fraudă. Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Paul Octav, situația a fost înregistrată la Centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din municipiul Botoșani, iar cazul a fost sesizat Comisiei județene de organizare a examenului de Bacalaureat chiar de către supraveghetorul care făcea pereche în sala respectivă cu profesoara în cauză.

În urma incidentului, profesoara a fost eliminată din examen, iar la nivelul Inspectoratului Școlar Județean s-a constituit și o comisie de cercetare disciplinară, care va stabili o eventuală sancțiune pe linie profesională.

 

Deja ai votat!