marți, februarie 27, 2024
AcasăLocal BTZi importantă pentru învăţământ - Astăzi au fost numiţi directorii care vor...

Zi importantă pentru învăţământ – Astăzi au fost numiţi directorii care vor conduce şcolile începând cu 1 septembrie

Unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani vor avea, începând cu 1 septembrie 2021, directori şi directori adjuncţi interimari. Oficialii au fost numiţi astăzi, 19 august, de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Având în vedere încetarea detașării în funcții de conducere a tuturor directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar/conexe din județul Botoșani la 31 august 2021, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean s-a întrunit astăzi, 19 august 2021, în ședința pentru numirea cadrelor didactice care vor ocupa, prin detașare în interesul învățământului, funcții de conducere de director sau director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar/ conexe din județul Botoșani, în anul școlar 2021-2022, începând cu 1 septembrie”, a anunţat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ.

Consiliul de Administraţie a schimbat 44 de directori dintr-un total de 173. Dintre cei 44 de directori/directori adjuncți nou numiți, mai mult de jumătate revin pe funcțiile deținute cu câțiva ani în urmă.

Lista completă o puteţi consulta aici.

Cadrele didactice de la Colegiul „A.T. Laurian” au avut câştig de cauză

Memoriul înaintat astăzi de cadrele didactice de la Colegiul „A.T. Laurian”, prin care acestea s-au declarat împotriva numirii profesorului Corneliu Furtună, director al colegiului, a avut efectul scontat.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ, la Colegiul Național „A. T. Laurian” au fost înregistrate şapte candidaturi pentru funcția de director și o candidatură în funcția de director adjunct. Urmare a discuțiilor cu reprezentanții cadrelor didactice care s-au deplasat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, echipa managerială, stabilită în Consiliul de Administrație de astăzi, pe baza criteriilor de vechime în școală, vechime în învățământ și experiența în funcții de conducere/de îndrumare și control, va fi formată din Daniel Marius Bucătaru – director (fost inspector şcolar) și Ioan Onofrei – director adjunct.

Nu sunt schimbări majore. Vrem ca începutul de an școlar să fie în condiții normale în toate unitățile școlare botoșănene”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general adjunct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.8 °
9.4 °
58 %
4.5kmh
99 %
mar
13 °
mie
13 °
joi
13 °
vin
14 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când nu te ajută foarte mult caii de sub capotă mai pui măcar nişte aripi pe spate.

EDITORIAL

Stă în ADN-ul românului să se considere mai deștept decât este cazul. Cel mai adesea preferă să vorbească despre sine la persoana a treia...

EPIGRAMA ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...