Cofetărie amendată din cauza eclerelor contaminate

Cazul toxiinfecţiei alimentare de la Darabani a fost elucidat de analizele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, după ce angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare au efectuat un control, în urma căruia nu au găsit nici o problemă, analizele efectuate de reprezentanţii DSP au scos la iveală şi cauza pentru care membrii unei familii din Darabani au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Unul din angajaţii cofetăriei, de la punctul de vânzare din Darabani, nu a respectat normele de igienă şi, aşa, eclerele au fost contaminate la manipulare. Din acest motiv, angajatorul, reprezentantul cofetăriei din Dorohoi, a fost amendat cu 3.000 de lei. „În urma rezultatelor de laborator efectuate la personalul angajat la cofetăria din Darabani s-a aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală în tot timpul programului de lucru de către personalul din sectorul alimentar”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al DSP Botoşani.

Analizele aui fost efectuate după ce patru membri ai unei familii din Darabani au ajuns în spital, la începutul lunii, cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat eclere de la o cofetărie din oraş. Trei dintre aceştia au rămas internaţi în spital din cauza stării în care erau.

Totul s-a întâmplat pe 1 august, când membrii unei familii din Darabani au cumpărat mai multe eclere de la o cofetărie din oraş. A doua zi, toţi patru au început să aibă simptomele unei toxiinfecţii alimentare, însă au decis să se trateze la domiciliu cu medicaţie specifică în astfel de cazuri. Pentru că simptomele au continuat timp de două zile, fără ca medicamentele să aibă vreun efect, familia s-a prezentat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spital.

Deja ai votat!