Zi importantă pentru învăţământ – Astăzi au fost numiţi directorii care vor conduce şcolile începând cu 1 septembrie

Unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani vor avea, începând cu 1 septembrie 2021, directori şi directori adjuncţi interimari. Oficialii au fost numiţi astăzi, 19 august, de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Având în vedere încetarea detașării în funcții de conducere a tuturor directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar/conexe din județul Botoșani la 31 august 2021, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean s-a întrunit astăzi, 19 august 2021, în ședința pentru numirea cadrelor didactice care vor ocupa, prin detașare în interesul învățământului, funcții de conducere de director sau director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar/ conexe din județul Botoșani, în anul școlar 2021-2022, începând cu 1 septembrie”, a anunţat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ.

Consiliul de Administraţie a schimbat 44 de directori dintr-un total de 173. Dintre cei 44 de directori/directori adjuncți nou numiți, mai mult de jumătate revin pe funcțiile deținute cu câțiva ani în urmă.

Lista completă o puteţi consulta aici.

Cadrele didactice de la Colegiul „A.T. Laurian” au avut câştig de cauză

Memoriul înaintat astăzi de cadrele didactice de la Colegiul „A.T. Laurian”, prin care acestea s-au declarat împotriva numirii profesorului Corneliu Furtună, director al colegiului, a avut efectul scontat.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ, la Colegiul Național „A. T. Laurian” au fost înregistrate şapte candidaturi pentru funcția de director și o candidatură în funcția de director adjunct. Urmare a discuțiilor cu reprezentanții cadrelor didactice care s-au deplasat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, echipa managerială, stabilită în Consiliul de Administrație de astăzi, pe baza criteriilor de vechime în școală, vechime în învățământ și experiența în funcții de conducere/de îndrumare și control, va fi formată din Daniel Marius Bucătaru – director (fost inspector şcolar) și Ioan Onofrei – director adjunct.

Nu sunt schimbări majore. Vrem ca începutul de an școlar să fie în condiții normale în toate unitățile școlare botoșănene”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general adjunct.

Deja ai votat!