Schimbări de şefi la Spitalul Judeţean

Unul dintre posturile pe care se fac cel mai des shimbări din cadrul conducerii Spitalului Judeţean de Urgență „Mavromati” are un nou ocupant. După doar trei luni, fostul director de îngrijiri, asistenta Camelia Caliniuc, care a avut un mandat de un trimestru, nu a mai dorit prelungirea acestuia. În locul său a fost numită asistenta Coca Crîșmaru.

Camelia Caliniuc a ocupat postul până la jumătatea lunii august, iar locul său la şefia UPU-SMURD a fost luat de asistenta Anca Luchian. Înaintea acesteia, un alt asistent din cadrul UPU, Florentin Andrei, a fost şi el director de îngrijiri, tot pentru trei luni, după care a renunţat la funcţie.

Postul va fi scos la concurs în scurt timp, urmând ca în decurs de câteva zile să se publice şi procedura. Unul dintre motivele pentru care majoritatea celor care s-au perindat pe acest post renunţă la funcţie ar fi salarizarea. Astfel, în primul rând, mulţi dintre asistenţii cu vechime şi cu sporuri pe secţiile cu risc ale spitalului câştigă mai mult decât directorul de îngrijiri, iar în al doilea rând, responsabilitatea acestei funcţii este foarte mare, mai ales în perioada de acreditare.

Coca Crîșmaru a mai ocupat această funcție și în anii trecuţi, până la începutul lui 2021, când nu i-a mai fost prelungită numirea de către şefii Consiliului Judeţean.

Camelia Caliniuc
Coca Crîşmaru

 

Deja ai votat!