Festival cu droguri. Polițiștii de la Crimă Organizată și Poliția Rutieră au intrat între amatorii de „iarbă”

Controalele organizate de polițiști în weekend, pe raza comunei Vârfu Câmpului, în timpul desfășurării unui festival local, a dus la identificarea mai multor tineri care conduceau mașini, cu toate că era sub influența substanțelor psihoactive. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), operațiunea a avut loc în perioada 20-22 august a.c., pe drumul comunal 67 din comuna Vârfu Câmpului, când polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și cu sprijinul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni, au acționat pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru depistarea conducătorilor auto care consumă substanțe psiohoactive la volan.

„În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate peste 200 de persoane și controlate aproximativ 100 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.000 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Dintre acestea, șapte sancțiuni contravenționale au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute nouă permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost întocmite șase dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și alte 11 dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere de droguri, fiind fidicate în vederea continuării cercetărilor 47 de bunuri, constând în pliculețe cu substanțe cristalizate, țigarete confecționate artizanal, dispozitive de mărunțit etc. Ce surprinde este faptul că unele teste realizate cu Drug-Test au ieșit pozitive la cocaină, canabis, dar și la amfetamine. Toate aceste cazuri de conducere sub influența substanțelor psihoactive și deținere de droguri sunt în atenția polițiștilor de la SCCO, care continuă cercetările.

Festivalul care a intrat în atenția polițiștilor a avut loc în perioada 20 – 22 august, undeva în apropierea unei păduri de la marginea satului Ionășeni (comuna Vârfu Câmpului). Intitulat „Pepita in the Forest”, acesta ar fi trebuit să fie un maraton de muzică și dans de trei zile și trei nopți. Organizatorii anunțaseră un număr maxim de 500 de participanți, iar accesul s-a făcut pe baza unor bilete cumpărate online, cu prețuri între 70 și 100 de lei, care le-a asigurat intrarea într-o zonă de camping și alta de catering.

 

 

Deja ai votat!