Condamnat după ce şi-a ucis bunicul într-un accident

Un tânăr care a fost implicat într-un accident mortal la beție, produs în luna martie, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Botoșani la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice și ucidere din culpă, Alexandru Ștefan S., în vârstă de 22 de ani, va trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători, timp de trei ani. Sentința a fost pronunțată săptămâna trecută, dar nu este definitivă.

Accidentul a  avut loc în dimineața zilei de 22 martie, pe raza comunei Gorbănești, când tânărul, care chefuise cu o seară înainte cu mai mulți prieteni, a urcat la volanul unui BMW cu gândul să-și ducă bunicul la Spitalul Județean „Mavromati”, pentru o serie de investigații medicale. Pe un drum comunal dintre Socrujeni și Vânători, atenția tânărului a fost distrasă de poarta unui localnic, iar în acel moment a pierdut controlul asupra direcției. BMW-ul a intrat în derapaj, a ajuns cu roțile din dreapta în șanțul betonat de scurgere a apelor pluviale, după care s-a izbit violent într-un podeț din beton. Aflat pe locul din dreapta spate al autoturismului, bunicul șoferului, în vârstă de 85 de ani, a suferit mai multe leziuni și a fost transportat la spital, unde a decedat câteva ore mai târziu.

În momentul în care tânărul a fost verificat cu etilotestul, aparatul a indicat o îmbibație de 0,65 mg/1 alcool pur în aerul expirat. Așa că Alexandru Ștefan S. a fost condus și el la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, buletinul de analiză toxicologică evidențiind o alcoolemie de 1,66 gr pe litru și respectiv 1,49 gr pe litru.

Reținut, tânărul a fost plasat ulterior în arest la domiciliu, care a fost înlocuit în luna mai cu măsura controlului judiciar.

Deja ai votat!