Bani din plante medicinale și fructe de pădure

Direcția Silvică Botoșani și-a propus să recolteze și să valorifice anul acesta o cantitate de 73 tone plante medicinale și 80 tone fructe de pădure.

„Pentru anul acesta ne-am propus să recoltăm 73 de tone de plante medicinale și am reușit să recoltăm 70,22 tone. Motivul pentru care nu s-a putut realiza cantitatea programată a fost vremea ploioasă din prima parte a anului, astfel sortimentele de flori de soc și flori de salcâm nu au putut fi uscate în condiții corespunzătoare și atunci beneficiarul nostru nu le-a acceptat”, a declarat Marius Havriș, directorul Direcției Silvice Botoșani.

Principalele specii de plante medicinale recoltate anul acesta sunt teiul, pucios și argintiu, salcâmul, socul, sunătoare și păducel.

În ceea ce privește fructele de pădure vor fi recoltate în jur de 80 tone. „Încă nu am început recolta, nu sunt coapte încă. Vremea este puțin întârziată cu o săptămână-două. În lunile septembrie și octombrie sperăm să reușim să le valorificăm”, a spus Marius Havriș.

Potrivit directorului Direcției Silvice, plantele medicinale vor fi livrate la producătorii interni de ceaiuri, iar fructele de pădure vor merge la extern.

Produsele nelemnoase sunt achiziționate de la culegători de pe raza județului Botoșani oferind astfel posibilitatea botoșănenilor de a obține venituri suplimentare.

Deja ai votat!