Cursuri de calificare pentru muncitorii din agricultură

Specialiștii Direcției pentru Agricultură (DAJ) Botoșani organizează în această perioadă două cursuri destinate botoșănenilor interesați să lucreze în domeniul agricol. „Cursurile se vor organiza pe grupe de câte 15 – 25 de cursanți, în funcție de solicitări și de necesitatea de a respecta normele de distanțare fizică impuse de situația epidemiologică actuală”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură (DAJ) Botoșani.

Cursurile la care doritorii se pot înscrie până pe 10 septembrie sunt cele de lucrător în cultura plantelor și de lucrător în creșterea animalelor, acestea urmând să înceapă pe 12 septembrie, ora 9.00. Pentru înscrieri, cei interesaţi trebuie să sune la numărul 0231/512033. Cursurile se vor desfășura la sediul DAJ Botoșani.

La aceste cursuri se pot înscrie botoșănenii care au absolvit 12 clase. În timpul celor 360 de ore vor dobândi noțiuni de bază atât teoretice, cât și practice. Sunt utile pentru cei care vor să acceseze fonduri europene, dar și naționale”, a transmis Delibaș.

Acestea au o durată de 360 de ore și se finalizează cu un examen. De asemenea, cursanții vor primi câte o diplomă și un supliment descriptiv (n.r, Certificatul de calificare/absolvire în care se precizează competentele profesionale dobândite).

Formatorii folosiți sunt experți angajați ai Direcției pentru Agricultură, iar practica se va desfășura la unitățile de profil. Cele două cursuri costă 420 de lei, prețul fiind reglementat prin ordin de Ministru.

Deja ai votat!