Ministerul Finanțelor, un nou împrumut de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a atras marți un nou împrumut de la bănci, ultimul fiind realizat în urmă cu doar două zile. Astfel, Ministerul Finanțelor a împrumutat 10 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 300 milioane de lei, la o dobândă de 4,34% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark (n.r, titluri de stat pe termen mediu sau lung) , cu maturitatea reziduală la 157 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 10 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna septembrie împrumuturi de la băncile comerciale de 4 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 2,7 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat. La acestea se poate adăuga suma de 405 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Deja ai votat!