Ministerul Finanțelor a împrumutat 300 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark (n.r, titluri de stat pe termen mediu sau lung), cu o maturitate reziduală la 157 de luni, la un randament mediu de 4,34% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 712 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni. Ministerul Finanţelor (MF) a planificat și pentru luna septembrie împrumuturi de la băncile comerciale de 4 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 2,7 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat. La acestea se poate adăuga suma de 405 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, potrivit agerpres.ro.

Luna trecută MF a planificat împrumuturi de la băncile comerciale de 3,7 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discount şi 2,4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

Deja ai votat!