Reguli stabilite pentru începerea noului an școlar (video)

Directorii de şcoli au fost instruiţi ieri cu privire la regulile ce trebuie respectate odată cu debutul noului an şcolar. La întâlnirea ce s-a desfăşurat la Colegiul „A.T. Laurian” au participat reprezentanți ai Jandarmerie, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Judeţean de Poliție, ai departamentului anticorupție, dar şi directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței.

Şefa DSP a făcut un apel pentru respectarea regulilor impuse din cauza pandemiei de Covid19. “Elevii care prezintă simptome nu trebuie să primiți în școli, masca trebuie purtată în continuare, nu trebuie să lipsească dezinfectantul. Încercăm să vă sprijinim la fel cum am făcut și anul trecut”, a declarat Monica Adăscăliței.

„Este nevoie de consiliere psihologică”

În cadrul aceleiaşi şedinţe Ada Macovei, inspector şcolar general, a vorbit şi despre lipsa de psihologi din şcoli, pornind de la cazul adolescentei de 14 ani din comuna Coțușca care și-a pus capăt zilelor.

„Ne dorim să ajungem la o medie de un psiholog la 800 de elevi. Este o ambiție și o dorință a noastră foarte veche pe care sperăm să o finalizăm luna aceasta. Am rugămintea să explicați tuturor copiilor, dar și părinților că este nevoie de consiliere psihologică și că a merge la un psiholog nu înseamnă că ai o problemă psihică, acela este psihiatru. Psihologul este cel care consiliază, care ajută elevii în alegerea carierei, dar și poate identifica împreună cu asistența socială și cu profesorii cazurile de risc pe care trebuie să le monitorizăm cu atenție și pe care să le salvăm”, a declarat Ada Macovei.

Noul an școlar va începe luni, 13 septembrie.

Deja ai votat!