Măsuri luate la UPU din cauza creşterii numărului de bolnavi de Covid

Numărul foarte mare de pacienţi cu Covid care ajung la Urgenţe, dar şi gravitatea unora dintre cazuri, au determinat autorităţile să ia o serie de măsuri preventive. Din cauza spaţiului foarte mic al locului în care se află Unitatea de Primiri Urgenţe din acest moment, pacienţii în stare gravă, cu Covid, nu pot fi intubaţi şi monitorizaţi într-un spaţiu corespunzător şi izolat de ceilalţi pacienţi. Astfel, prefectul judeţul a luat legătura cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi au solicitat dotarea UPU Botoşani cu o serie de module speciale.

„Noi aşteptăm de la cei de la UPU o solicitare oficială şi o vom înainta imediat către DSU. Încercăm să aducem acele containere cât mai repede la Botoşani, din cauza creşterii foarte mari a numărului de cazuri pozitive”, a spus prefectul judeţului, Dan Nechifor, în cadrul unei conferinţe.

În aceeaşi zi, reprezentanţii UPU au emis o adresă către conducerea Prefecturii, prin care sunt solicitate, pentru început, două containere speciale pentru bolnavii grav de Covid. „Este vorba despre un model special de containere, special gândite şi dotate pentru a facilita tratarea şi supravegherea bolnavilor în stare gravă cu Covid la nivelul UPU. Acolo pot fi intubaţi şi monitorizaţi, până la internarea pe reanimare sau pe o altă secţie”, a precizat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Cele două containere vor fi amplasate în curtea unităţii, unul fiind pentru bolnavii confirmaţi cu Covid, iar altul pentru cei suspecţi.

Deja ai votat!