luni, iulie 22, 2024
AcasăLocal BTMăsuri luate la UPU din cauza creşterii numărului de bolnavi de Covid

Măsuri luate la UPU din cauza creşterii numărului de bolnavi de Covid

Numărul foarte mare de pacienţi cu Covid care ajung la Urgenţe, dar şi gravitatea unora dintre cazuri, au determinat autorităţile să ia o serie de măsuri preventive. Din cauza spaţiului foarte mic al locului în care se află Unitatea de Primiri Urgenţe din acest moment, pacienţii în stare gravă, cu Covid, nu pot fi intubaţi şi monitorizaţi într-un spaţiu corespunzător şi izolat de ceilalţi pacienţi. Astfel, prefectul judeţul a luat legătura cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi au solicitat dotarea UPU Botoşani cu o serie de module speciale.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Noi aşteptăm de la cei de la UPU o solicitare oficială şi o vom înainta imediat către DSU. Încercăm să aducem acele containere cât mai repede la Botoşani, din cauza creşterii foarte mari a numărului de cazuri pozitive”, a spus prefectul judeţului, Dan Nechifor, în cadrul unei conferinţe.

În aceeaşi zi, reprezentanţii UPU au emis o adresă către conducerea Prefecturii, prin care sunt solicitate, pentru început, două containere speciale pentru bolnavii grav de Covid. „Este vorba despre un model special de containere, special gândite şi dotate pentru a facilita tratarea şi supravegherea bolnavilor în stare gravă cu Covid la nivelul UPU. Acolo pot fi intubaţi şi monitorizaţi, până la internarea pe reanimare sau pe o altă secţie”, a precizat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Cele două containere vor fi amplasate în curtea unităţii, unul fiind pentru bolnavii confirmaţi cu Covid, iar altul pentru cei suspecţi.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
23.8 ° C
23.9 °
21.6 °
58 %
1kmh
85 %
lun
23 °
mar
33 °
mie
28 °
joi
27 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai ştii, uneori poate haina chiar îl face pe om.

EDITORIAL

Creșterea salariului minim brut pe economie de la începutul acestei luni este cea mai mare în procente din ultimii 20 de ani. Pentru cei...

EPIGRAMA ZILEI

Fiind recent întrebată De-i cumva însărcinată Ea a dat din cap, candid -Da! Sarcină ... de partid! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...