Biserici de lemn din județ, incluse în Ruta cultural-turistică a Bisericilor de Lemn din România și Republica Moldova

Cincisprezece biserici de lemn din județul Botoșani au fost incluse în Ruta cultural-turistică a Bisericilor de Lemn din România și Republica Moldova. Este vorba despre bisericile din localitățile Prisăcani, Băluşeni, Zăiceşti, Cristeşti, Agafton, Cervicești, Cotârgaci, Brăești, Văculești, Saucenița, Prelipca, Dorohoi, Horlăceni, Talpa, Cândești, Hilișeu Crișan, Corjăuți. Din colaborarea celor două Centre Naționale de Informare și Promovare Turistică din Botoșani și Dorohoi a fost conturată Ruta bisericilor de lemn din Botoșani.

„În vederea capitalizării identității comune și rezonării eforturilor conjugate în scopul promovării potențialului turistic regional și colaborării transfrontaliere, Republica Moldova s-a raliat la ,,Ruta cultural-turistică a bisericilor de lemn” dezvoltată și promovată de către România, care a fost extinsă pe teritoriul țării noastre în data de 12 aprilie 2021”, au transmis reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Botoșani.

Scopul principal al extinderii Rutei Bisericilor de Lemn din România, pe teritoriul Republicii Moldova este acela de a pune în valoare obiectivele culturale de artă, a moștenirii istorice și de a crește vizibilitatea României și a Republicii Moldova ca destinații turistice atractive și durabile, prin intermediul patrimoniului cultural-istoric, dezvoltarea durabilă a turismului cultural și dezvoltarea relațiilor transfrontaliere între agenții economici din cadrul unei Rute Cultural Turistice.

Ruta Bisericilor de lemn poate fi consultată aici.

Deja ai votat!