Copii ţinuţi singuri în spital din cauza lipsei de spaţiu

Ministerul Sănătăţii a aprobat luni un nou regulament care prevede faptul că părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 pot fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor care au acelaşi diagnostic.

„În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară”, a anunțat Ministerul Sănătății.

La Botoşani, însă, aceste prevederi nu pot fi aplicate din cauza lipsei de spaţiu. Astfel, şi aşa înghesuiţi la Secţia de Boli Infecţioase, copiii nu ar putea fi însoţiţi de părinţi din cauza numărului redus de paturi de acolo. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani a decis ca şi în secţia de pe Bulevardul Mihai Eminescu să fie trataţi copii cu Covid, însă cazurile foarte grave, situaţie în care este puţin probabil ca părinţii să fie şi ei prezenţi.

Deja ai votat!