miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăLocalCărţi lansate de poeta Lidia Burduja la Botoşani (video)

Cărţi lansate de poeta Lidia Burduja la Botoşani (video)

Miercuri seară poeta botoșăneancă Lidia Burduja și-a lansat creațiile la Botoşani. Evenimentul a avut loc la hotel Rapsodia din Botoșani, iar cele două volume de versuri, respectiv  „Vis răsfrânt prin nori de rime” și „Prizoniera cioburilor de vise”, au fost prezentate de scriitoarea Lucia Olaru Nenati și directorul editurii Agata și al revistei „Luceafărul”, Ion Istrate.

“Sunt poeți care au har, au talent, au tragere de inimă pentru creație, pentru literatură în speță. Lidia Burduja are aceste calități. Atmosfera cenaclieră, participarea la diferite manifestări în care se vorbește despre cultură, literatură și lecturile ei de zi cu zi, toate au suplinit o universitate de filologie. Pentru că nu am găsit în această carte nici un fel de rabat sau deficiență. Am citit-o cu interes, cu uimire încă de când era manuscris. Fiecare pagină mi-a sporit uimirea. Ceea ce mia stârnit aprecierea și admirația este modul cum ea a urmărit cu tenacitate să scrie pe de o parte din jetul afectiv al sentimentelor, al impresiilor, al dorințelor, dar urmărind și firul structurilor literare”, a spus Lucia Olaru Nenati, cea care a scris și prefața volumului „Vis răsfrânt prin nori de rime”.

Și Ion Istrate a transmis câteva cuvinte despre creațiile Lidiei Burduja. „Aceste cărți au conținut profund, cu mesaje clare, Lidia Burduja se potrivește la acele aspecte din poezia obscentistă, unde se utilizează exagerat mesajul care se intenționează a fi transmis prin poezie”, a spus directorul editurii Agata și al revistei „Luceafărul”.

„Inițial a fost o joacă, apoi a devenit o preocupare, ba chiar o obsesie”

Pe parcursul evenimentului poeta Lidia Burduja a recitat mai multe dintre creațiile sale, iar tânăra Bianca Gabriela Pînzariu a întreținut atmosfera cu muzica sa.

„Într-o zi când am inspirație scriu vers clasic, în altă zi vers liber. În cartea <<Prizoniera cioburilor de vise>> sunt întâmplări cotidiene care fac un click undeva pentru ceva poetic. Eu fiind la bază cu matematica, am terminat și informatică, am fost și topograf, care are la bază tot matematica, am început cu rimele, să număr silabele. Inițial a fost o joacă, apoi a devenit o preocupare, ba chiar o obsesie. Am vrut să trec prin toate genurile literare, de la rondel, sonet, gazel, glosă”, a declarat poeta Lidia Burduja.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe din partea autoarei pentru botoșănenii care și-au dorit să aibă în bibliotecă creațiile acesteia. Lidia Burduja, care este și fost angajat al Primăriei Municipiului Botoșani, se află la a doua lansare de carte, prima desfășurându-se în anul 2019.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.8 ° C
13.8 °
11.6 °
69 %
4.2kmh
100 %
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se mai întâmplă să greșești spitalul, dar personalul e înțelegător.

EDITORIAL

În primii ani ai noului mileniu, un cadru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost dovedit ca plagiator. Varianta oficială? O profesoară...

GÂNDUL ZILEI

Când de mâner s-o apuce Și-a dat seama că nu-i bună : Șurubelnița în cruce Trebuia în … semilună! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...