luni, octombrie 3, 2022
AcasăLocalAsfaltarea străzilor Izvoarelor, Vâlcelei şi Zimbrului, la faza de aprobare în CL

Asfaltarea străzilor Izvoarelor, Vâlcelei şi Zimbrului, la faza de aprobare în CL

Anunţată de câţiva ani, asfaltarea străzilor Izvoarelor, Vâlcelei şi Zimbrului se află la faza de aprobare în Consiliul Municipal. În şedinţa din 20 septembrie, consilierii municipali vor aproba Proiectul „Asfaltarea străzilor Izvoarelor, Vâlcelei şi Zimbrului” şi a cheltuielilor legate de acesta.

Municipalitatea a depus acest proiect în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020, aplicaţia de finanţare aflându-se la această dată în etapa precontractuală.

Una dintre condițiile necesare semnării contractului  de finanțare o constituie promovarea unei hotărâri a deliberativului local de aprobare a proiectului cu finanțare nerambursabilă și a cheltuielilor legate de acesta.

Valoarea totală a proiectului este de 6.176.914 de lei, contribuiţia municipalităţii (2% din valoarea eligibilă) fiind de 117.576,38 de lei, la care se adaugă 298.095 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile.

Despre asfaltarea celor trei străzi, solicitată insistent de botoşănenii care locuiesc în zonă, se vorbeşte de câţiva ani. „Procedura cu lucrări finanţate cu fonduri europene este un pic mai laborioasă, cu mai multă birocraţie, dar are acest avantaj, o cofinanţare infimă şi posibilitatea de a dezvolta oraşul cu bani care nu provin de la bugetul local”, a explicat primarul Cosmin Andrei.

Proiect derulat prin GAL

Asfaltarea străzilor Izvoarelor, Vâlcelei şi Zimbrului este un proiect derulat prin Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Botoşani pentru viitor”, asociaţie care are ca obiectiv principal sprijinirea dezvoltării locale a comunității marginalizate din Municipiul Botoșani, combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, printr-o abordare integrată și multisectorială.

Acest proiect este depus în cadrul Programului Operaţional 2014 – 2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban. Obiectivul general prevede îmbunătăţirea infrastructurii rutiere pentru cel puţin trei străzi în trei ani, contribuind astfel, printre altele, la creşterea calităţii vieţii populaţiei şi a coeziunii sociale. Sunt programate lucrări de asfaltare, amenajare trotuare, rigole, podeţe, spaţii verzi, marcaje, indicatoare rutiere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15.6 °
15 °
65 %
1.8kmh
100 %
lun
14 °
mar
15 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cam așa arată când ambulanța are nevoie de salvare.

EDITORIAL

Uniunea Europeană ar vrea să ne scape de fântânile pline cu nitriți și să reglementeze cumva problema evacuării deșeurilor în fosele septice. Numai că...

GÂNDUL ZILEI

Casa mare și doi țânci Nu cu o leafă se ține, De-aceea trudesc pe brânci, El la mină, ea la … mine! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...