Paralizat după un accident de muncă (video)

Victima accidentului de muncă de vineri după-amiază, din Zona Industrială, se află în stare critică în spital.

Accidentul a avut loc în magazinul de prezentare al firmei de mobilă din Botoşani, aflat în Zona Industrială, aproape de ieşirea din oraş. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, se afla într-un lift din clădiea firmei, cu care transporta mobilă. La un moment dat, ascensorul s-a blocat, iar bărbatul a încercat să iasă din cabină pentru a sări pe platforma etajului inferior. S-a dezechilibrat, însă, şi a căzut în gol aproape cinci metri, prăbuşindu-se în casa liftului.

Colegii săi au sunat imediat la 112, iar la fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de descarcerare, una de lucru cu apă și spumă și ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) SMURD. Pompierii și echipajul medical au coborât în casa liftului, i-au imobilizat zonele expuse taumatismelor și l-au adus la suprafață.

Acesta a fost transportat imediat la Urgenţe, starea lui fiind una extrem de gravă, la o primă evaluare. Din păcate, temerile medicului aflat la faţa locului s-au adeverit, bărbatul fiind internat direct în secţia de reanimare a Spitalului Judeţean. „Pacientul a ajuns politraumatizat. Prezintă un traumatism cranian grav, cu hemoragie intracraniană, paraplegie, adică paralizie de la brâu în jos, din cauza unui fragment osos în canalul medular, precum şi un posibil traumatism abdominal. Starea este una foarte gravă”, a precizat un medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Anchete declanşate după accident

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiei,care a deschis un dosar penal, dar va fi investigat şi de inspectorii ITM Botoşani, fiind un accident de muncă. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor privind sănătatea şi sănătatea în muncă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

 

Deja ai votat!