Actorii Teatrului „Vasilache” prezenți la un Festival organizat în Ucraina

În această perioadă Actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani participă la al IV-lea Festival Internațional de Monodramă, după prezența la Bacău, în 2019, Mongolia – Ulan Bator (2019) şi Albania – Korça (2021). De data aceasta, festivalul se desfășoară la Ujhorod, Ucraina, în perioada 17-23 septembrie.

Piesa pe care actorii o vor prezenta în cadrul Festivalului Internațional de Teatru monolog, intitulat „Monologuri pentru seară”, este „Să nu ne răzbunați”, o adaptare de Ionuţ Poclid, regia şi scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu şi Mirela Nistor, iar din distribuție face parte actrița Silvia Răileanu. Voce text aparține lui Cezar Amitroaei, iar montajul şi procesarea video lui Florin Petrosceac.

„Piesa <Să nu ne răzbunați> a mai fost prezentată în urmă cu trei ani la Bacău, la Gala Star, unde a obținut premiul <Dinu Apetrei>, dar a fost prezentată și în cadrul festivalului de la Ulan Bator, Mongolia, în 2019, unde Silvia Răileanu și Mirela Nistor, au obținut premiul pentru regie”, declara recent Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, Botoșani.

În cadrul Festivalului vor fi prezente trupe de teatru din diverse țări, cum ar fi Slovacia, Ungaria, Moldova, Armenia sau Brazilia. Festivalul Internațional de Teatru monolog este organizat de Consiliul orașului Ujhorod și Editura Ziarului YASNO.

Deja ai votat!