Pacienta uitată în salon a fost găsită cu afecțiuni psihice

Cazul bătrânei care a sunat la 112 de pe patul de spital a fost „rezolvat” de cei de la spital.

Femeia a fost supusă unui consult psihiatric, deşi era internată în spital pentru o fractură, iar concluzia a fost că este „dezorientată temporo-spaţial”. Totul a ieşit la iveală după ce femeia, de 79 de ani, din Coţuşca, a fost nevoită să sune la 112 de pe patul de spital, pentru că nimeni nu o băga în seamă. Aceasta a spus că a sunat la 112 de teamă că ar putea fi uitată în salon, după ce, timp de câteva ore, nimeni nu a băgat-o în seamă. Bătrâna spune că a strigat de mai mult ori la persoanele pe care le auzea pe hol, dar nimeni nu a venit la ea şi a fost nevoită să facă în pat. „Am strigat, de mai multe ori. Dar nu mă auzea numeni. Îi auzeam cum dupăiau pe holuri, se auzeau persoane care râdeau. Am rămas singură în cameră. Am făcut pipi pe pat. Nu îmi era să mă legene, dar chiar să nu treacă nimeni, să nu îmi aducă un pahar cu apă?”, a spus femeia. Aceasta a spus că a sunat la 112 şi pentru că se temea că va fi uitată acolo, pentru că părea că nimeni nu o bagă în seamă. Ulterior, cineva a venit şi i-a oferit ajutor, după care i-a şi fost reprolat faptul că a sunat la 112. „M-au cam certat. Mi-au spus că ce a trebuit să sun, nu îmi era bine la cald?”, a spus femeia.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că nu există o sesizare cu privire la acest caz şi abia la instistenţele mass media a fost demarată o anchetă internă. ”Conducerea unității s-a autosesizat cu privire la acest caz și a dispus o anchetă”, a spus Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

O anchetă au demarat şi cei de la DSP, care au cerut lămururi de la conducerea spitalului şi declaraţii de la toţi cei implicaţi. Între timp, conducerea unităţii sanitare a decis evaluarea psihiatrică a femeii, deşi aceasta era internată în spital pentru o fractură de şold. „Femeia a fost evaluată la nivelul secţiei de psihiatrie. Medicul specialist psihatru a stabilit că este liniştită psiho-motor, dezorientată temporo-spaţial. Przintă fenomene psihoproductive, Diagnosticul a fost de tulburare organică cognitivă moderată cu agravări onirofile. I-a fost recomandat tratament de specialitate”, a precizat un medic din cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

Între timp, femeia a fost internată în secţia de Ortopedie, urmând a fi supusă unei intervenţii ortopedice.

Deja ai votat!