Botoșani depășește trei cazuri la mia de locuitori, două comune intră în carantină

Așa cum Monitorul a scris, cazurile tot mai multe de Covid la nivelul județului modifică aproape zilnic scenariile de restricții. Astfel, două comune, au trecut, potrivit datelor DSP, de 6 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre comunele Roma, unde sunt raportate 28 de persoane infectate și comuna Tudora, cu 34. Din acest motiv, incidența în cele două comune este de 7,14 respectiv 6,87.

De asemenea, municipiul Botoșani a depășit, după exact cinci luni, 3 cazuri la mia de locuitori. Cu 362 de persoane infectate în prezent, Botoșaniul a ajuns la 3,05, fiind, pe hârtie, în scenariul galben. Alte opt localități din județ au depășit această bornă. Este vorba despre Blândești, cu 3,54, Corni, cu 3,51, Curtești, unde sunt 4,21, Havârna, cu 3,55, Mihai Eminescu, cu 3,37, Răchiți, cu 3,59, Vorniceni, cu 3,11 și Vorona, cu 3,04 cazuri la mia de locuitori.

În zilele acestea CJSU se va întruni pentru a decide luarea măsurilor de restricție și carantinare în aceste localități, în funcție de evoluția cazurilor în fiecare zonă în parte.

În ultimele 24 de ore DSP a raportat 105 cazuri de îmbolnăvire la nivelul județului.

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în județele/localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activtăți este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Deja ai votat!