Țeparul cu locuințe a fost capturat de polițiști. Suspectul a fost prins cu ajutorul celor de la Operațiuni Speciale

Tânărul care a țepuit mai mulți botoșăneni cu locuințe de închiriat a fost capturat de polițiști. Suspectul era căutat de mai multe zile de anchetatori, în urma plângerilor formulate de cei păcăliți. Însă, deși stabilise și alte întâlniri cu potențiale victime, suspectul devenise mai precaut în ultimele zile și nu a mai dat curs solicitărilor. Cu toate acestea, în cursul zilei de marți, 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice i-au luat urma și l-au depistat pe o stradă din municipiul Botoșani. Ridicat pentru audieri, tânărul de 29 de ani, din Săveni, a fost acuzat de comiterea a cinci infracțiuni de înșelăciune și a fost reținut pentru 24 de ore.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în perioada 8-10 septembrie 2021, ar fi indus în eroare mai multe persoane cu privire la faptul că deține un imobil în municipiul Botoșani, pe care dorește să îl închirieze, solicitând bani în avans de la acestea și întocmind contracte de închiriere în acest sens, fără ca imobilul respectiv să existe. Sumele pe care le-ar fi solicitat de la persoanele vătămate au fost între 1.000 și 3.000 de lei fiecare. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 8.000 de lei”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor să fie dispuse măsuri legale.

În cadrul activităților desfășurate de polițiști s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale Botoșani.

Printre victimele sale s-a numărul o persoană din Republica Moldova, însă și alți botoșăneni din comunele județului, care au fost interesați de închirierea unei locuințe. Anchetatorii spun că suspectul își racola victimele prin intermediul unor anunțuri postate pe diverse platforme on-line.

 

Deja ai votat!