Proxeneții ridicați ieri vor părăsi arestul poliției. Doi au fost plasați sub control judiciar

Cei trei suspecți reținuți joi de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub acuzația de proxenetism, vor fi eliberați din arestul poliției. Ei au fost duși astăzi în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, care au dispus continuarea cercetărilor cu ei în stare de libertate. Astfel, doi dintre suspecți, bărbatul și femeia în vârstă de 41 de ani, care sunt concubini, au fost plasați sub control judiciar, urmând să respecte o serie de obligații, iar tânăra de 21 de ani nu s-a ales cu niciun fel de restricții.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie – septembrie 2021, aceștia ar fi înlesnit și favorizat practicarea activităților de prostituție de către mai multe persoane de sex feminin, în mai multe locații, din municipiul Botoșani, în vederea obținerii de foloase materiale.

Cei trei au fost reținuți, ieri, după ce bărbatul a fost oprit în trafic, pe strada Pacea, din municipiul Botoșani. În urma percheziției autovehiculului, în interiorul acestuia au fost identificate mai multe bunuri, constând în două cutii cu filtre pentru confecționarea țigaretelor, un dispozitiv pentru mărunțit ce prezintă în interior urme de substanță vegetală, un pachet de staniol ce conținea o substanță vegetală tip mugure, o țigară confecționată artizanal și una parțial arsă. Fiind testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțele cannabis, cocaină și amfetamină.

Ulterior, polițiștii au pus în executare trei percheziții domiciliare la locuințele celor trei persoane, fiind ridicate mai multe bunuri care ar fi fost folosite în activitatea infracțională, printre care carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM și suma de 20.000 de lei. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi eliberați după ce ordonanțele de reținere vor expira.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de proxenetism și cultivarea, producerea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

 

Deja ai votat!