Spitalul de Recuperare a redevenit spital Covid (video)

Cu secţiile Covid sufocate de pacienţi, autorităţile sanitare au redeschis, în cele din urmă, Spitalul de Recuperare, ca unitate sanitară de suport Covid. Transformarea a fost făcută, după ce, luni dimineaţă, cadrele medicale raportau un număr de 215 pacienţi pozitivi, la doar 183 de paturi.

Redeschidera unităţii sanitare a fost făcută după intervenţiile şefului DSP la Ministerul Sănătăţii, pentru că transformarea unităţii sanitare poate fi făcută doar după un ordin de minstru. „Începând de luni, pacienţii Covid pozitivi pot fi internaţi şi la Spitalul de Recuperare. Noi am grăbit acest lucru pentru că adresabilitatea foarte mare a pacienţilor cu forme medii şi grave ne-a făcut să creştem numărul de paturi”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Astfel, conducerea Spitalului Judeţean a început imediat trierea bolnavilor deja internaţi, pentru ca unii dintre aceştia să fie trimişi la recuperare, cu forme mai uşoare. „S-a stabilit cu directorul medical şi şefii de secţii să se facă evaluarea paceinţilor care sunt peste numărul de paturi şi să fie transferaţi la Recuperare. Faţă de valurile anterioare am mai deschis şi secţia Medicală I, având în vedere adresabilitatea mult mai mare în acest an. Având în vedere că spitalul tratează toate afecţiunile, nu doar Covid, va trebui să găsim soluţii, împreună cu cei de la DSP”, a spus economista Doina Caba, managerul general al SJU Botoşani.

Deja ai votat!