Mihaela Huncă – „PRO România nu a făcut înţelegere politică cu nimeni”

Mihaela Huncă, coordonator judeţean al PRO România, a anunţat că numirea lui Gabriel Hârtie la conducerea Centrului de Excelenţă Botoşani nu are la bază un pact politic. „PRO România nu a făcut înţelegere politică cu nimeni pentru numirea domnului Hârtie ca director la Centrul de Excelenţă şi nicio altă înţelegere. Eu mă bucur că va coordona Centrul de Excelenţă, mai ales că acesta va fi înfiinţat în baza unei legi care îmi aparţine”, a transmis Mihaela Huncă.

Gabriel Hârtie, fost inspector şcolar general în perioada 2017 – 2021, va coordona Centrul Judeţean de Excelenţă, acesta fiind numit în funcţie pe 27 septembrie, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Lege iniţiată de Mihaela Huncă

Legea privind înfiinţarea centrelor de excelenţă a fost inițiată de Mihaela Huncă, deputat PRO România, în urmă cu mai mulți ani. Deși a fost aprobată în Parlament, legea a rămas în sertarele Ministerului Educației, care trebuia să emită normele de aplicare.

Abia în noiembrie 2020 a fost emis ordinul de ministru pentru înfiinţarea centrelor de excelenţă în fiecare judeţ.

De aproximativ trei ani și jumătate am luptat pentru acest lucru. Eu și echipa din care fac parte considerăm că excelența în educație trebuie sprijinită. Aceste centre de excelență vor fi instituții cu personalitate juridică și vor putea accesa fonduri europene astfel încât să aibă cele mai bune dotări pentru a susține performanța. E nevoie de performanță în educație”, declara atunci Mihaela Huncă

Deja ai votat!