spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTActivitate de conștientizare desfășurată la Botoșani (video)

Activitate de conștientizare desfășurată la Botoșani (video)

Pentru a marca ziua internațională a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare, la Liceul tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani s-a desfășurat o activitate de informare, organizată de Direcția pentru Agricultură (DAJ) Botoșani.

La liceul agricol a fost prezent directorul DAJ, Cristian Delibaș care a transmis elevilor prezenți câteva aspecte despre importanța acestei zile, dar și consilierul din cadrul DAJ ,Mihai Cracană, care a transmis informații detaliate legate de acest subiect. De asemenea, și directorul liceului, Radu Achiferiței, a vorbit despre riripa și deșeurile alimentare.

„Astăzi, în cadrul Liceului agricol Petru Rareș s-a desfășurat o activitate în colaborare cu Direcția pentru Agricultură. Prin acest eveniment se dorește aducerea la cunoștință a celor tineri de a fi precauți în ceea ce privește risipa și deșeurile alimentare”, a transmis Radu Achiferiței.

Elevii au ascultat cu atenție cele prezentate astăzi și au transmis că această activitate a fost benefică, fiind important ca aceste probleme să fie conștientizate.

„Consider că această activitate este benefică, mai ales că mulți dintre noi nu avem în vedere această problemă. Ar trebui să se realizeze chiar mai des astfel de activități în rândul nostru, al elevilor. Proiectul de astăzi a fost educativ, am avut de învățat”, a declarat Costiana-Elena Bouroșu, elevă în cadrul liceului agricol.

Activitatea de conștientizare s-a desfășurat și în celelalte două licee agricole, respectiv Liceul tehnologic ,,Demostene Botez”, Trușești și Liceul tehnologic ,,Alexandru Vlahuță din Șendriceni.

„Acest tip de activitate s-a desfășurat în toate cele trei licee cu profil agricol finanțate de Ministerul Agriculturii. Prin aceste activități vrem să aducem la cunoștință elevilor, să conștientizeze ce înseamnă această risipă alimentară și a deșeurilor alimentare”, a transmis Cristian Delibaș.

În jur de 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare sunt estimate ca fiind generate anual în UE, deșeuri provenind de pe întregul lanț alimentar, însă ponderea cea mai mare o reprezintă deșeurile provenite din gospodării. Risipa alimentară generează schimbări climatice, având o amprentă de carbon de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră globale și, pe lângă costurile socio-economice pe care le implică, aceasta are și implicații de natură etică: aproximativ 800 de milioane de oameni din lume sunt subnutriți.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8.7 ° C
12.7 °
7.8 °
70 %
2.4kmh
23 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...