Uluitor! Traficanții care acționau în zona Darabani aveau și un aparat de zbor ! (FOTO)

Detalii uluitoare ies la iveală în cazul traficanților de țigări care acționau în partea de nord a județului. Astfel, potrivit unor surse apropiate anchetei, contrabandiștii își construiseră și un aparat de zbor cu ajutorul căruia survolau neautorizat spațiul aerian al României.

Este vorba de un fel de parapantă, dotată cu un motor ușor, special adaptat. Aparatul de zbor a fost confiscat de către autoritățile ucrainene, în timpul unei misiuni de anihilare a traficanților.

Aparatul avea două roți, care jucau rolul de tren de aterizare, o structură din metal ușor, iar la motor era cuplată o elice de mari dimensiuni (vezi foto). Cu ajutorul acestei parapante, traficanții treceau pe deasupra frontierei, ghidându-se la aterizare cu dispozitive de localizare GPS. Dacă terenul nu permitea aterizarea, coletele cu țigări erau debarcate din aer și preluate de traficanții de la sol.

O parte dintre suspecți au fost reținuți ieri, în urma unei operațiuni la care au participat și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate.

 

 

Deja ai votat!