Botoșănean sancționat de comisarii de mediu din cauza unui atelier de reparații auto deschis ilegal

Un botoșănean care și-a amenajat ilegal un atelier auto în curtea casei a fost amendat de comisarii de mediu. Sancțiunile au fost aplicate în urma unui control care a avut loc săptămâna trecută, pe 24 septembrie a.c..

Totul a plecat de la o sesizare primită de Garda de Mediu, iar în momentul în care au ajuns la amplasamentul cu pricina, din comuna Mihăileni, echipa de control a constatat că acolo se desfășurau activități de reparații auto, respectiv lucrări tinichigerie, mecanică (înlocuiri subansamble), vopsitorie și operațiuni de pregătire a suprafețelor în vederea vopsirii. Totodată, comisarii de mediu au găsit piese, dar și mai multe deșeuri rezultate în urma dezmembrării mai multor autovehicule.

Întrucât acest tip de activități, respectiv întreținere și reparații auto cu vopsitorie, dar și cele dezmembrare a autovehiculelor sunt supuse reglementării de mediu, iar la data controlului cel în cauză desfășura acele activități fără să dețină autorizație de mediu, comisarii de mediu i-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 6.000 lei. „Au fost stabilite și o serie de măsuri de interzicere a desfășurării activităților de întreținere și reparații a autovehiculelor cu vopsitorie și de dezmembrare a vehiculelor până la obținerea autorizației de mediu, precum și de valorificare/eliminare cu firme autorizate a deșeurilor existente pe amplasament”, a adăugat Cristina Kashyap, comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani.

 

Deja ai votat!