Falsuri în serie descoperite de polițiștii de frontieră din PTF Stânca

Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit trei documente false, care se aflau în posesia a trei persoane care au încercat să tranziteze prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca. Primul caz a fost descoperit miercuri, pe 29 septembrie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România, un cetățean din Republica Moldova, pasager al unui autocar înmatriculat în Cehia. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperită, în portmoneul acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților bulgare, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză.

Al doilea caz a fost înregistrat puțin după miezul nopții de miercuri spre joi, când în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, un cetățean din Republica Moldova, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova. În baza profilului de risc s-a efectuat un control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care s-a descoperit, într-un plic în geanta acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților române.

O oră mai târziu, în portmoneul unui cetățean român, pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Stânca au găsit un permis de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

Cei trei s-au ales cu dosare penale și urmează să fie cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!