A vrut să se angajeze în străinătate, dar a început cu un fals

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit în posesia unui cetățean din Republica Moldova o carte de identitate românească, ce s-a dovedit a fi falsă. Bărbatul s-a prezentat luni dimineață (n.r. – 4 octombrie a.c.) pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România, fiind pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia, ce efectua o cursă ocazională.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit, în portmoneul bărbatului fiind descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de identitate, polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit că este vorba de un fals.

Bărbatul a declarat că falsul ar fi fost primit de la angajator, urmând să îi rețină din salariu suma de 200 de euro, și intenționa să îl folosească în Franța. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal, urmând să fie pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!