Municipiul Botoşani a ajuns în pragul carantinei din cauza Covid

Municipiul Botoşani a ajuns la un pas de carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Doar în ultimele 24 de ore în municipiul reşedinţă de judeţ 59 de persoane au fost diagnosticate cu Covid19, iar rata de infectare a ajuns la 6,45 de cazuri la mia de locuitori. Astfel, având în vedere că după ce indicele depăşeşte 6 la mie se impune carantina, autorităţile urmeză să se întâlnească şi să ia o decizie în acest sens.

La nivel judeţean, în ultimele 24 de ore, 112 persoane au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, numărul botoşănenilor care s-au îmbolnăvit de Covid de la debutul pandemiei până în prezent a ajuns la 16.982. Dintre aceştia 85,57%, adică 14.532 s-au vindecat, iar 4,76%, adică 808, şi-au pierdut viaţa. În prezent, la nivel judeţean sunt active 1.642 de cazuri de Covid19. La nivel judeţean rata de infectare este de 3,45 de cazuri la mia de locuitori.

În prezent cinci localităţi din judeţ sunt în carantină din cauza numărului mare de bolnavi. Este vorba despre Tudora, Roma, Curteşti, Mănăstirea Doamnei şi Băiceni. De asemenea alte 22 de localităţi sunt în scenariul roşu după ce a fost depăşit indicele de trei cazuri la mia de locuitori.

Deja ai votat!