Autoritățile au suplimentat numărul de paturi Covid (video)

Creşterea galopantă a numărului de cazuri de Covid a determinat autorităţile să ia noi măsuri. Astfel, astăzi, directorii de spitale au participat la o întâlnire cu prefectul judeţului Dan Nechifor, în urma căreia s-a ajuns la identificarea unor soluții de suplimentare a paturilor COVID cu un total de 65.

La întâlnirea cu reprezentantul Guvernului în teritoriu  au participat medicul Monica Adăscăliței, șeful Direcţiei de Sănătate Publică, medicul coordonator al spitalelor în lupta cu Covid, Iulian Preda, managerul Spitalului Județean, Doina Caba, directorul medical Radu Laurian, precum și șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Decebal Murariu. În cadrul ședinței s-au luat în calcul paturile de pe fiecare secție din spitale pentru a se încerca mărirea capacității de internare a bolnavilor Covid. Astfel, la Dorohoi numărul a fost suplimetat cu 20 de paturi, 20 vor fi la Spitalul de Recuperare, iar alte 25 la Spitalul Județean, unde secția de urologie se va transforma în secție Covid.

Reprezentanții spitalelor spun, însă, că problema cea mai mare este lipsa specialiștilor. “Nu patul vindecă omul, ci un medic. Iar noi avem lipsă de medici”, a precizat Doina Caba, managerul SJU.

În ultimele 24 de ore 223 de persoane au fost diagnosticate cu Covid19 la nivelul judeţului. 111 dintre aceste cazuri erau din minicipiul Botoşani.

Deja ai votat!