marți, iulie 23, 2024
AcasăLocal BTAutoritățile au suplimentat numărul de paturi Covid (video)

Autoritățile au suplimentat numărul de paturi Covid (video)

Creşterea galopantă a numărului de cazuri de Covid a determinat autorităţile să ia noi măsuri. Astfel, astăzi, directorii de spitale au participat la o întâlnire cu prefectul judeţului Dan Nechifor, în urma căreia s-a ajuns la identificarea unor soluții de suplimentare a paturilor COVID cu un total de 65.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

La întâlnirea cu reprezentantul Guvernului în teritoriu  au participat medicul Monica Adăscăliței, șeful Direcţiei de Sănătate Publică, medicul coordonator al spitalelor în lupta cu Covid, Iulian Preda, managerul Spitalului Județean, Doina Caba, directorul medical Radu Laurian, precum și șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Decebal Murariu. În cadrul ședinței s-au luat în calcul paturile de pe fiecare secție din spitale pentru a se încerca mărirea capacității de internare a bolnavilor Covid. Astfel, la Dorohoi numărul a fost suplimetat cu 20 de paturi, 20 vor fi la Spitalul de Recuperare, iar alte 25 la Spitalul Județean, unde secția de urologie se va transforma în secție Covid.

Reprezentanții spitalelor spun, însă, că problema cea mai mare este lipsa specialiștilor. “Nu patul vindecă omul, ci un medic. Iar noi avem lipsă de medici”, a precizat Doina Caba, managerul SJU.

În ultimele 24 de ore 223 de persoane au fost diagnosticate cu Covid19 la nivelul judeţului. 111 dintre aceste cazuri erau din minicipiul Botoşani.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
20.9 ° C
22.7 °
20.5 °
90 %
0.5kmh
77 %
mar
33 °
mie
28 °
joi
27 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai ştii, uneori poate haina chiar îl face pe om.

EDITORIAL

Creșterea salariului minim brut pe economie de la începutul acestei luni este cea mai mare în procente din ultimii 20 de ani. Pentru cei...

EPIGRAMA ZILEI

Fiind recent întrebată De-i cumva însărcinată Ea a dat din cap, candid -Da! Sarcină ... de partid! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...