Identitate falsă pentru Germania, depistată în PTF Stânca

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit încă o carte de identitate românească falsificată. Documentul a fost găsit marți, pe 5 octombrie a.c., asupra unui bărbat din Republica Moldova, care s-a prezentat în PTF Stânca pentru a ieși din România, el fiind pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă ocazională între Germania și Republica Moldova.

În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au făcut un control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperită, într-o cutie de metal ce se afla în bagajul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de identitate, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că este vorba de un fals.

Audiat, bărbatul a susținut că a procurat documentul prin intermediul rețelelor de socializare și intenționa să-l folosească pentru a obține mai ușor un loc de muncă în Germania. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal și va fi cercetat penal pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

Deja ai votat!