Reuniune de proiect Erasmus+, la Liceul cu Program Sportiv

Liceul cu Program Sportiv găzduieşte, în perioada 6 – 8 octombrie, o reuniune în cadrul Proiectului „HALL – Health and Learning  Lifestyle” (Stil de învăţare şi de viaţă sănătos). Partenere în proiect sunt unități de învățământ sau de sănătate din Olanda, Turcia, Grecia și Spania. Astăzi, 7 octombrie, cadrele didactice din străinătate, care participă la reuniunea de proiect, alături de colegii de la LPS, au ajuns la Primăria Botoşani. Aici au discutat cu primarul Cosmin Andrei şi cu viceprimarul Liviu Toma. Oaspeţii au fost interesaţi de modul în care municipalitatea sprijină proiecte din domeniul educaţional, dar şi de obiectivele turistice.

Proiectul „HALL” contribuie în mod direct la dezvoltarea programelor de învăţământ orientate spre viitor, obiectivul principal şi pe termen lung fiind acela de a creşte performanţa şcolară în rândul elevilor, dar şi de a îmbunătăți modul de viață al întregii comunități. Prin acest proiect se doreşte dezvoltarea programelor de învăţământ, prin combinarea domeniilor de studiu separate în mod tradiţional. Proiectul urmăreşte integrarea zilnică a lecţiilor şi activităţilor în şcoli prin stabilirea unui stil de viaţă, prin învăţarea continuă, care depăşeşte graniţa unităţii de învăţământ.

Îmbunătățirea performanței școlare se face prin: integrarea noilor tehnologii (jocuri serioase și active) în sala de clasă; integrarea metodologiilor inovatoare (combinarea activității fizice cu diverse domenii de studiu) în sala de clasă prin mijloace digitale interactive, cum ar fi Lü; intensificarea utilizării programelor educaționale inovatoare și mai atractive în implicarea acestora, utilizând abordări participative și metodologii bazate pe TIC în învățământul secundar. Proiectul mai vizează consolidarea profilului profesiei de educator, a profesorilor prin sprijinirea cadrelor didactice în adoptarea unor practici inovatoare, atât digitale, cât și nondigitale, respectiv creșterea implicării părinților în educația copiilor pentru a avea un stil de viață sănătos și a-i ajuta să învețe.

Felicit inițiativa grupului profesoral, în frunte cu domnul director Ioan Huncă, de la Liceul cu Program Sportiv, pentru implicarea în educația elevilor prin proiectul <Stil de viață sănătos și de învățare: de la școală la viața de zi cu zi>. Consider că atât elevii, cât și cadrele didactice care iau parte la acest proiect își vor dezvolta competențele digitale cât și cele nondigitale. Sportul înseamnă sănătate, iar profesorii implicați în acest proiect ne demonstrează, încă o dată, faptul că stilul de viață sănătos crește performanțele școlare, atât în școală, cât și în afara acesteia. Le doresc mult succes în tot ceea ce și-au propus și îi anunț pe această cale, că îi voi sprijini în continuare în toate activităţile şi proiectele care susţin educaţia”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Deja ai votat!