spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăEconomicSprijin financiar pentru agricultorii care vor să-și promoveze produsele

Sprijin financiar pentru agricultorii care vor să-și promoveze produsele

Începând de vineri, 8 octombrie, se deschide sesiunea de depunere de proiecte pe submăsura 4.2 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, agricultorii vor avea la dispoziţie 182 de milioane de euro din fonduri europene pentru investiţii în procesarea sau marketingul (promovarea) produselor agricole. Proiectele pot fi depuse până pe 7 ianuarie 2022.

Alocarea financiară pentru această sesiune este de 182,7 milioane euro, împărţită pe două componente. Astfel, sprijinul pentru investiţii de modernizare în procesarea /marketingul produselor agricole este de 143,6 milioane euro, iar componenta referitoare la sprijinul pentru investiţii noi, extindere şi modernizare pentru plante proteaginoase are o alocare de 39,1 milioane euro.

Condiții de eligibilitate

Pentru a putea fi eligibili solicitanții trebuie să îndeplinească un anumit scor, pragul de calitate lunar, pentru depunere prin submăsura 4.2. De exemplu, între 8 octombrie și 7 noiembrie aceștia trebuie să îndeplinească un scor minim de 65 de puncte sau 50 de puncte în perioada 8 noiembrie-7 decembrie.

„Se face un punctaj în funcție de ce accesează potențialul beneficiar, stabilindu-se astfel un punctaj. Luna aceasta sunt 65 de puncte, dacă solicitantul are 60 de puncte nu este eligibil. De exemplu, acesta poate primi pentru agricultură în formă asociativă cinci puncte, în formă ecologică alte cinci puncte, și tot așa până ajunge la punctajul cerut în luna respectivă”, a explicat Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură (DAJ), Botoșani.

Valoarea fondurilor europene obţinute variază în funcţie de tipul de beneficiar şi de investiţie, astfel pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici, sprijinul financiar este de 800.000 de euro/ proiect pentru investiţiile noi şi de 600.000 de euro/ proiect pentru modernizare/extindere.

„Sprijinul financiar nerambursabil acordat prin această submăsură este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi forme asociative şi de 40% pentru alte întreprinderi. Menţionăm că, în cazul investiţiilor colective, intensitatea sprijinului poate creşte cu 20%, finanţarea nerambursabilă acordată prin PNDR fiind astfel de 70% din valoarea totală eligibilă a investiţiei”, se arată în comunicatul AFIR.

Toţi cei interesaţi să acceseze fonduri europene prin submăsura menţionată au la dispoziţie gratuit Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, pe site-ul www.afir.info, la secţiunea „Investiţii PNDR”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...