Peste 1.000 de persoane sunt bolnave de Covid în municipiu

Cel de-al patrulea val al pandemiei aduce după sine o serie de recorduri sumbre la nivelul judeţului, dar şi al municipiului Botoşani. Astfel, astăzi, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei numărul cazurilor active la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ a depăşit pragul de o mie, în prezent 1.024 de persoane fiind bolnave. La nivelul judeţului 2.023 de cetăţeni au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore 183 de persoane au fost depistate ca fiind pozitive, iar cele mai multe, respectiv 87 sunt din municipiul Botoşani. Aici rata de infectare a ajuns la 8,61 de cazuri la mia de locuitori.

Numărul de botoşăneni care s-au îmbolnăvit de la debutul pandemiei până în prezent a ajuns la 18.213. Dintre aceştia 15.355, adică 84,31%, s-au vindecat, iar 883 şi-au pierdut, din nefericire, viaţa.

În prezent localităţile Tudora, Roma, Curteşti, Mănăstirea Doamnei şi Băiceni, dar şi comuna Suliţa în întregime sunt în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri. La un pas de carantină sunt şi municipiul Botoşani şi comuna Cristeşti.

Deja ai votat!